Din POSITION Of Power In Hold’em

I Hold’em poker, vikten av din position i förhållande till återförsäljaren kan inte nog betonas. Anledningen till lärande ståndpunkt är att den senare din position är ju mer information du har om de andra spelarna. Om du är i den sista, eller givens position, har du mest information av alla de andra spelarna, eftersom de alla har att agera innan du har att fatta beslut. Det är händer som du skulle kasta bort, utan en tanke, i en position och höja med i en annan. Problemet är att lära sig vilken position är bäst för varje åtgärd. Den första punkten som du måste lära dig är där positionerna är vid bordet. Tidig position: en av de första fyrana platser till vänster om dealer-knappen; Middle position: någon av de kommande tre platser till vänster om dealern; och sen position: någon av de närmaste två eller tre positioner inklusive givens position. Start hand kraven för varje position är helt annorlunda tidig position: du vill spela endast premium händer såsom höga par, höga suited connectors eller höga kort.

Detta är eftersom du inte vet vad som ska hända efter att du har satsat eller kallas. Av denna anledning endast kort som kan stå en höjning bör spelas. Middle position: du måste fortfarande kvalitet händer. Eftersom risken för höjningar är mindre, kan du spela mer marginella kort. I detta läge kan du börja spela draghänder och mellanpar. Sen position: du kan spela lägre par och mindre draghänder, om förutsättningarna är de rätta. Spel före floppen tidig position: spela bara höga par som AA, KK, QQ och JJ. Spela höga kort som AK, AQ, AJ, KQ och KJ passar eller olämpligt. Med AA, KK, QQ, AK, och AQ behöver du höja eller reraise att köra ut draghänder som kan slå dig senare. Middle position: I detta läge kan du börja spela svagare händer som mellanpar såsom 10 thru 7’s och draghänder som A10, K10, QJ, Q10, Q9, J10 och J9, lämpliga eller olämpliga. Sen position: här kan du spela små par och höga kort i samma färg som Ax, Kx, Qx, även Jx om det inte varit en höjning innan du. Om det har skett en höjning, innan det blir för dig, bör du vika alla dessa händer. Höga kort (AK, AQ) ska spelas utan att höja, i detta läge, eftersom du inte är benägna att driva någon ut och de är fortfarande draghänder trots allt. Spela efter floppen när du har sett floppen, du har sett över 70% av din hand. Detta innebär att du måste bestämma om satsa din hand eller vik.

Tidig position: om du inte har en stark hand, och du är ganska säker på att de andra spelarna kommer att kalla, det är bäst att kolla och se vad de andra ska göra. Om du har topp-par, är det bäst att satsa eller höja för att ta bort ritning odds (täckt i en annan artikel) för de spelarna på oavgjort. Detta är också tid att överväga en check raise om du vet någon satsar och du har en väldigt stark hand. Middle position: här ska du tänka på att vara mer aggressiv med marginella händer, om ingen har satsat innan dig. En satsning här får köra ut händer som kunde slå dig senare eller kanske redan har du slå. Återigen satsa dina topp par och gjorde händer.

Detta är inte en position att gå för en check raise som du kan sluta att ge någon ett gratiskort. Sen position: det är där du vill spela dina mellanpar och semi bluffar aggressivt. Om ingen har satsat eller höjt före dig, chanserna är att har ingen en hand som de är så stolta över, och du kanske kunna ta potten just nu. När har du nått turnen och river du bör veta hur stark din hand är i förhållande till de andra spelarna. Med en liten studie och erfarenhet kommer du vet hur att spela din hand. För det mesta, prova studera motspelarna och agera på ett sätt som de förväntar inte sig. I början försöka att koncentrera sig på vilken hållning du är hela tiden. Som du får mer erfarenhet vid borden, hittar du att veta din position blir automatisk och du inte ens behöver tänka på det. Lycka till

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *