Fällning nötterna Pokerstrategi

Många kortspelare börjar sina karriärer i liten buy-in no-limit Hold ’em-turneringar. Därifrån de flytta till bord med riktiga pengar och försöka hitta en struktur som de är bekväma med. Vara att no-limit Hold’em, högre stakes fixed-limit eller pot-limit. Ibland en ren Hold’em spelare bestämmer sig för att prova en av de andra populära pokerspel såsom 7-kort, eller Omaha eller ofta något exotiska Omaha-Hej-låg. Dessa tre spel presenterar en situation som är mycket mer ovanlig i Hold’em, en situation där två eller fler spelare hålla muttrarna. Exempel är som följer; i 7-korts både du och en annan spelare har 2 kort ner och 4 upp och de fyra upp antingen bilda en rak eller med två hålkorten kunde bilda en rak lika hög. I Omaha finns massor av gånger där fler än en spelare har muttern rakt. Omaha Hi-Low presenterar de flesta exemplen och de flesta komplikationerna. Det är också våra bästa beviset på att ibland nötter bara inte klippa det.

Med Hej-låg som en separat fråga låt oss först betrakta 7-Card och Omaha. Här ges rätt information om din motståndare du kommer att välja att agera annorlunda. Om din motståndare är en galning och du har den bästa möjliga handen – till exempel en rak en flush rita på tavlan, eller resor med en rak rita på tavlan – ska du höja så mycket som möjligt. Eller i 7-Card ett rakt i handen och vad kan vara en lika hög rakt och också ett färgdrag i handen om din motståndare är en klippa då du kommer att behöva ompröva. Det sista du vill göra är att låta honom gratis rulle på dina pengar. Gratis rullande vilket innebär att i värsta fall situationen kommer han att dela potten med dig och i bästa fall kommer han att vinna. Det är också viktigt att inse att den högsta resor i Omaha, kan vara favorit att förlora mot en allvarlig dragning. I det värsta scenariot har du den översta resor och floppen har ett rakt färgdrag på den. Din motståndare kan hålla en hand nr par 9 hög som har en 68.47% chans att vinna! Detta skulle vara fallet om han hade #4s #5s #8 c# 9 c medan du hade #7 d #7 h #Ah #Kh och floppen var #3s #6 c# 7s. Här har du uppsättningen och din motståndare, klippan, bör höjningar på ett sådant sätt att du har att sätta i mer än 1/3 av potten du vik. Om han är en galning bör du höja eller ring beroende på vad du tror att han kan hålla. I Omaha-Hej-låg delas mutter låg ofta av ett antal personer.

Inte kalla potten satsningar med bara mutter låg och inga höga kort eller fästa en ny mutter låg i en Flervägspott. Riskerar du att bara vinna tillbaka ¼ eller mindre av potten och det är en förlorande proposition. Den vanligaste fri roll situation som är mycket svårt att känna igen är i Texas Holdem eller Omaha är om du ska vika muttern rakt medan det finns ett färgdrag där ute. Här måste du fråga dig själv är min motståndare den typ som kommer att endast höja med nötter och oavgjort? Eller är han den typ som kommer att höja för att skydda nötter eller är han typ till semi bluffa hårt. Om han bara går sätter att höja krig med nötter och oavgjort du pengar i en gryta i hopp om att dela upp det i bästa och förlora det på värre. Detta är inte en bra idé. Viktigt att komma ihåg är att det finns händer ute där superior i NUTS på grund av deras förmåga att förbättras. Med detta i åtanke bara se till att du ibland överväga alternativet att vika din nötter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *